maryyA

پزشکی و سلامتی

maryyA

پزشکی و سلامتی

آموزش مفاهیم بازار سرمایه بورس

1-سرمایه گذاری

زمانی که فرد در قبال پرداخت یک وجهه مشخص و پذیرش ریسک (معلوم و یا نامعلوم بودن سوددهی) سهامی را در بازارهای سرمایه خریداری میکند اصطلاحا سرمایه گذاری میکند.

 

2-معرفی انواع بازار

1-بازارکالا و خدمات

یکی از قدیمی ترین بازارهای مالی، بازار کالا وخدمات است. در این بازار کلای مورد نیاز با واحد پولی کشور خرید و فروش میشود.

در این بازار اشخاص حقیقی و حقوقی نقدینگی خود را به راحتی وارد بازار میکنند و به راحتی میتوانند خارج کنند.

ارزش کالا و خدماتی که در بازار می باشد به طریق عرضه و تقاضا تعیین می شود.

در واقع میزان تقاضا و عرضه در بازار کالا و خدمات بر تورم هرکشور میتواند تاثیر بسزایی بگذارد و از این رو یکی از مهمترین بازارهای مالی هرکشور است.

2-بازارپول

بازار پول در واقع معامله ای بین سرمایه پذیر و سرمایه گذار است که سرمایه پذیر موظف است طی یک سال پول را به سرمایه گذار برگرداند. این بازار ویژگی های مثبت زیادی دارد مانند: ریسک کمتر، نقدشوندگی بالا و ارزش اسمی بالا.

ابزارهای بازار پول شامل اسناد خزانه (اوراق بهادار کوتاه مدت با سه ماه، شش ماه یا یکسال)، پذیرش بانکی (دستور پرداخت مبلغی معین در تاریخی مشخص)، گواهی سپرده (جوانترین و مهمترین)، اوراق تجاری (نوعی اوراق قرضه کوتاه مدت با سررسید 270 روز یا کمتر)، قرادادهای بازخرید و دلار اروپایی است.

از مهمترین نهادهای این بازار میتوان به بانک ملی، بانک تجاری، صندوق های سرمایه گذاری، کارگزاری ها و شرکت ها اشاره کرد.

بازار پول در کاهش تورم یک کشور نقش حمایت کننده ایفا میکند ولی به طور کامل نمیتواند آن را کنترل کند. با جمع آوری وجوه نقد از بازار کالا و خدمات عرضه و تقاضا متعادل شده و تورم کاهش می یابد.

3-بازار سرمایه

بازار سرمایه بازاری بزرگتر و قدرتمند تر از بازار پولی است و زمان بازگشت وجه به سرمایه گذار بیشتر از یک سال است.

در واقع بازارهای سرمایه به جمع آوری سرمایه برای بخش های تولیدی کمک بسیاری میکند. با کاهش نقدینگی در بازارهای پولی و کالا و خدمات و دریافت این سرمایه از سوی شرکت های سرمایه پذیر تولید بالاتر رفته و در نهایت تورم کاهش میابد.

یکی از شناخته شده ترین بازارهای سرمایه بازار اوراق بهادار است.

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید...

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد